בעיות שנוצרות בגלל נזקי הצפה
ישראל איננה המדינה הגשומה ביותר בעולם, אבל גם במצב הדברים הזה דומה שאין מבנה או בית בישראל שחסינים לחלוטין מנזקי הצפות. בין אם מדובר בפיצוץ צנרת המים, בבעיות באיטום הבית או בברז שנשאר בטעות פתוח, סכנת ההצפה היא מוחשית – אין זה משנה עד כמה אנחנו נזהרים. בכל פעם שנגרמת הצפה במבנה שלנו אנחנו נשארים עם נזק לא פשוט איתו עלינו להתמודד, אך למרבה השמחה, יש גם פעולות שונות אותן ניתן לבצע כדי להעלים אותו.
הנזקים הפוטנציאליים של ההצפה
הצפה, איך שלא תסתכלו על זה, היא צרה צרורה. המים הבלתי רצויים כוללים בתוכם פוטנציאל בלתי מבוטל לפגיעה ברהיטים, במוצרי חשמל ובפריטים חשובים אחרים, נזק כספי שעלול להיות גבוה מאד. כי אין זה משנה עד כמה הטכנולוגיה של היום מתקדמת, עדיין אין כמעט מכשירי חשמל שימשיכו לעבוד לאחר המגע עם המים. בנוסף, אין זה משנה עד כמה הרהיטים שאנחנו רוכשים עשויים מחומרי גלם איכותיים ויוקרתיים, זה ממש לא מובן מאליו שהם יצליחו לעבור בשלום את ההצפה. לכך ניתן להוסיף נזק אפשרי לתשתיות הבית – לקירות, למשל – עד לאפשרות ל"כרסום" בתשתיות הבית ובחלקים הקבועים בו. קורוזיה, לדוגמא, היא רק אחת מתופעות הלוואי של ההצפות.
הצפה עלולה לסכן את הבריאות של כל מי שנמצא במבנה. הסכנה של טביעה אמנם נראית כמו תרחיש מסרט אימה, אבל המציאות היא שבבתים בהם מתגוררים ילדים קטנים או בעלי חיים היא עלולה להתגשם. לכך ניתן להוסיף מזיקים שונים שהמים מהווים עבורם כר פורה להצטברות, אפילו במקרה של סביבה לחה שנותרת כאשר מייבשים את המים. כאן בדיוק נדרש לדבר על סכנת העובש ועל ההשלכות הלא נעימות שלה.